7 stycznia 2014

Pychota! Frittata


przepis na frittatę, frittata, kuchnia włoska, diy, do it youself

przepis na frittatę, frittata, kuchnia włoska, diy, do it youself

przepis na frittatę, frittata, kuchnia włoska, diy, do it youself


SKŁADNIKI (dla 6 osób):
× 10 jajek
× 500 g twarogu chudego lub półtłustego
× 500 g pieczarek
× 3 małe cebule
× oliwki
× pomidorki koktajlowe
× 4-5 plastrów sera zółtego
× zioła prowansalskie
× sól i pieprz

CO I JAK:
1. uduś pieczarki i cebulę & ostudź
2. ubij jajka z twarogiem i przyprawami
3. dodaj pieczarki i cebulę do masy & wylej na blaszkę
4. pokrój oliwki i pomidorki
5. ułóż warzywa
6. przykryj serem
7. wstaw do piekarnika

WSKAZÓWKI:
× używałyśmy blaszki o wymiarach 25x35 cm
× frittatę piekłyśmy 30 min w temperaturze 180 stopni
× możesz pokombinować z innymi dodatkami np. papryką, cukinią, brokułami, groszkiem, szparagami, kurczakiem, łososiem...

Kalorie: całość: 2110 kalorii; jedna porcja: 352 kalorie (przy 6 porcjach)


Uwielbiamy dania "jednoblaszkowe" ;) Może masz jakieś sprawdzone przepisy na tego typu potrawy? Chętnie je poznamy :)

Pysznego tygodnia!




5 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie przepisy...szybko i skutecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie tak - szybko, łatwo, dużo i pysznie :D zachęcamy Cię do wypróbowania przepisu ;)

      Usuń
  2. Jadłam ją i oznajmiam, że ta FRITTATA w wykonaniu dziewczyn jest przepyszna!!! POLECAM!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmmm... Wykonanie bardziej Ani - ja byłam taką pomocą kuchenną :) ale z takim szefem kuchni nic nie może wyjść niedobre!:) Anna <3

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 KOKOSHKA.PL , Blogger