13 marca 2014

Pychota! Kruche paluszki







SKŁADNIKI:
× 200 g masła
× 500 g mąki
× jajko
× łyżeczka soli
× 2 łyżki kminku
× 2 łyżki ziół prowansalskich
× mała śmietana 18%

WSKAZÓWKI:
× ciasto zagnieć najszybciej jak możesz - nie lubi ciepła
× zamiast kminku i ziół prowansalskich możesz oczywiście użyć swoich ulubionych przypraw lub w ogóle je pominąć i dodać więcej soli
× paluszki piekłyśmy przez 30 min w temperaturze 180 stopni


Kalorie: Nawet nie liczyłyśmy, bo jest ich sporo. Ale raz na jakiś czas można zapomnieć o kaloriach i nie psuć sobie przyjemności z jedzenia ich wyliczaniem :)


Przepis jest prosty, a paluszki mega dobre! Polecamy je wykorzystać jako imprezową przekąskę ;)

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 KOKOSHKA.PL , Blogger